mięso

Synonimy:
brak
Inne znaczenia:
Mięso (2017, reż. Julia Ducournau) ,

Artykuły - Mięso (577)

  • Polacy najwięcej oszczędzają na promocjach chemii gospodarczej i mięsa

    Polacy najwięcej oszczędzają na promocjach chemii gospodarczej i mięsa

    Prawie połowa konsumentów uważa, że największe korzyści odnosi, kupując w promocji m.in. chemię gospodarczą i mięso. W TOP 5 kategorii znalazły się też wędliny, napoje bezalkoholowe, słodycze i owoce. Tak wykazało badanie wykonane przez UCE RESEARCH na zlecenie Hiper-Com Poland i programu branżowego AdRetail Inspirio.
  • Drobiarze zaskoczeni inicjatywą Kaczyńskiego. "Branża z dnia na dzień może upaść"

    Drobiarze zaskoczeni inicjatywą Kaczyńskiego. "Branża z dnia na dzień może upaść"

    „Naszą troskę i zaniepokojenie budzą zapowiadane zmiany dotyczące wprowadzenia przepisów ograniczających ubój religijny. Stoimy na stanowisku, że tego typu rozwiązanie może doprowadzić do upadku polską branżę mięsną, w tym producentów drobiu, jego hodowców oraz rolników” – piszą w specjalnym oświadczeniu przedstawiciele Krajowej Rady Drobiarskiej.
  • GUS: Polska umacnia pozycję eksportera żywności

    GUS: Polska umacnia pozycję eksportera żywności

    Jak wynika z raportu GUS, wartość eksportu polskiej żywności osiągnęła w ubiegłym roku 31,4 mld euro, tj. o 5,8 proc. więcej niż rok wcześniej. Zdaniem ekspertów w wyniku zmian modernizacyjnych i rozwoju swobodnej wymiany towarowej wzmocniła się handlowa pozycja Polski na rynku europejskim i światowym. Co ważne, na tle światowym samowystarczalność żywnościowa Polski poprawiła się.
  • Od września mięso w sklepach z flagą pochodzenia

    Od września mięso w sklepach z flagą pochodzenia

    Jak poinformował resort rolnictwa, od 30 września mięso w sklepach będzie oznaczone flagą kraju pochodzenia. Rozporządzenie wskazuje, że informacje dotyczące państwa pochodzenia i grafiki przedstawiającej flagę państwa pochodzenia podaje się na wywieszce umieszczonej w widocznym miejscu, towarzyszącej bezpośrednio jego prezentacji.
  • Jak kupić dobre parówki?

    Jak kupić dobre parówki?

    Z badań wynika że około 70 proc. Polaków w wieku powyżej 15 lat sięga po parówki, dlatego warto wiedzieć, na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. Dobre parówki i charakteryzują się dużą zawartością mięsa i tzw. krótkim składem.
  • Dynia z pieca

    Dynia z pieca

    Propozycja na jesienny obiad.
  • Niemcy: ​Jedna piąta pracowników wielkiej rzeźni ma koronawirusa

    Niemcy: ​Jedna piąta pracowników wielkiej rzeźni ma koronawirusa

    Testami na koronawirusa objęto do niedzieli wszystkich 6139 pracowników zamkniętych z powodu pandemii największych niemieckich zakładów mięsnych w powiecie Guetersloh w Nadrenii Północnej-Westfalii, wykrywając nosicielstwo u 1131 z nich - podała w poniedziałek dpa powołując się na powiatowe władze.
  • Biedronka wprowadziła tradycyjne lady mięsne już do ponad 110 sklepów

    Biedronka wprowadziła tradycyjne lady mięsne już do ponad 110 sklepów

    Sieć Biedronka kontynuuje zapowiedziany pod koniec minionego roku proces wstawiania tradycyjnych lad z mięsem do części modernizowanych sklepów - informuje serwis wiadomoscihandlowe.pl. Pod koniec stycznia 2020 r. lady mięsne funkcjonowały już w 113 spośród ok. 3 tysięcy placówek portugalskiej sieci.
  • Do 1,13 mld zł wzrosło zadłużenie producentów żywności

    Do 1,13 mld zł wzrosło zadłużenie producentów żywności

    Do 1,13 mld zł wzrosły zaległości producentów żywności wobec banków i partnerów biznesowych - wynika z raportu "Przemysł spożywczy w Polsce: Co dwunasta firma ma problemy z wypłacalnością". Rekordowe zadłużenie, ponad 81 mln zł, ma firma mięsna ze Śląska.
  • Bezmięsna rewolucja nie tylko na talerzu

    Bezmięsna rewolucja nie tylko na talerzu

    Za 30 lat na Ziemi będzie 10 mld ludzi. To wymaga bardzo dużego wzrostu podaży żywności, któremu tradycyjna produkcja mięsa już nie podoła. Świat coraz poważniej myśli więc o alternatywach.

Filmy - Mięso (118)

  • Mniej mięsa, więcej energii!

    Nie od dziś kampanie społeczne zachęcają nas do spożywania mniejszej ilości mięsa. Tymczasem, na przestrzeni ostatnich lat, dane statystyczne prezentują zupełnie inny wynik. Czy to prawda?
  • Meetwurst, Blutwurst, Laeberkase. Co się pod tym kryje?

    Niemcy spożywają dwa razy więcej mięsa niż średnia światowa. Oprócz pełnego asortymentu świeżego i wędzonego mięsa, istnieją również inne fascynujące produkty: Meetwurst, Blutwurst, Laeberkase. Co się pod tym kryje? Zobacz kolejny odcinek z serii Meet the Germans.
  • Zdrowie na widelcu - Jak nas oszukują na mięsie?

    Dziś Anna Guzik przyjrzy się jednemu z podstawowych składników codziennej diety większości z nas. Bohaterem odcinka jest mięso. Sprawdźmy, ile jest mięsa w mięsie i jak wybierać to najlepszej jakości.
  • Próbował ukraść wielki kawał mięsa. Uda się?

    Kiedy kobieta wróciła ze sklepu, jej pupil zobaczył wielki kawał mięsa w siatkach. Postanowił wskoczyć na stół i ukraść go. Po szarpaninach, zrezygnowany, w końcu odpuścił i uciekł.