lukier

Artykuły - Lukier (8)

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    Lukry, polewy i nadzienia

    Dodadzą smaku wielkanocnym wypiekom
  • ​Jak zrobić dobry lukier?

    ​Jak zrobić dobry lukier?

    Przygotuj idealny lukier do świątecznych bab, pysznych pączków i ciast. To prostsze niż myślisz!
  • Miasteczko z pierników

    Miasteczko z pierników

    To doskonała świąteczna dekoracja, która sprawi radość twoim dzieciom. Domki z piernika możesz też wykorzystać jako ozdoby choinkowe lub atrakcyjne prezenty.
  • Baba w cytrynowej polewie

    Baba w cytrynowej polewie

    Aromatyczna i puszysta.
  • Baba muślinowa z lukrem

    Baba muślinowa z lukrem

    Tradycyjny przepis.
  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.
  • Przedświąteczna szkoła bab

    Przedświąteczna szkoła bab

    Na świątecznym stole obowiązkowo musi pojawić się baba. Podajemy 10 przepisów na te pyszne wielkanocne wypieki.
  • Lubelska kraszanka na słodko - Piotr

    na ciasto: 5 całych jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka maki tortowej, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 1 margaryna, 1 szklanka bakali (kandyzowana skórka z cytryny, rodzynki, orzechy, figi, wiśnie z syropu bez pestek, otarta skórka z 1 cytryny i jednej pomarańczy, zapach waniliowy, ewentualnie kieliszek rumu; na lukier: 1 szklanka cukru, 3-4 łyżki wrzątku, kandyzowana skórka pomarańczowa; na bezy -kraszanki: 4 białka, 2 żółtka, 1,5 szklanki cukru, otarta skórka z 1 cytryny, łyżeczka kakao, 4 łyżeczki dowolnych konfitur, ewentualnie 1 łyżeczka masła, zapach waniliowy, ewentualnie kilka rodzynek

Filmy - Lukier (2)