kwaszenie

Artykuły - Kwaszenie (2)

  • Kwas chlebowy dynamicznie wraca na rynki

    Kwas chlebowy dynamicznie wraca na rynki

    Polacy coraz częściej sięgają po Razowy Kwas Chlebowy - zdrową alternatywę dla słodzonych i przepełnionych sztucznymi dodatkami napojów gazowanych - wynika z raportu sprzedaży przeprowadzonego przez Nielsena dla firmy Van Pur.
  • KGHM wykorzysta kwas siarkowy z Polski na złożach w Chile

    KGHM wykorzysta kwas siarkowy z Polski na złożach w Chile

    Czysty kwas siarkowy, powstający jako produkt uboczny przy produkcji miedzi w Polsce, może mieć zastosowanie na złożach w Chile. Do tej pory KGHM płacił firmom za jego utylizację. Dzięki projektom KGHM International wykorzystany zostanie on do najnowszej technologii pozyskiwania miedzi.

Filmy - Kwaszenie (1)

  • Kwaszone warzywa po wietnamsku

    Kwaszone czy kiszone warzywa to nie tylko doskonały sposób na orzeźwiający, intensywny smak warzyw, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań głównych - to przede wszystkim ogromna porcja zdrowia, zamknięta w niewielkim słoiczku. Tym razem mamy dla was propozycję na kwaszone warzywa po wietnamsku - ogórki, marchewki, szalotki i kawałki kalafiora zanurzone w intensywnej zalewie z cukru, octu, soli i odrobiny wody, a do tego "podkręcająca" smaki papryczka chili - zobaczcie, jak zrobić kwaszone warzywa po wietnamsku!