kuchnia arabska
Artykuły - Kuchnia arabska (5)
-
Sałatka z kuskusu i pietruszki
2012-11-17 00:00:00 | kobieta.interia.plZ kuchni arabskiej. -
Cytryny kiszone po marokańsku
2012-10-30 00:00:00 | kobieta.interia.plIdealne do mięs, ryb i sałatek. -
Marokańska zupa z kuskusem
2012-07-23 00:00:00 | kobieta.interia.plOdrobina egzotyki. -
Kefta z salsą pomidorową
2012-07-19 00:00:00 | kobieta.interia.plZ kuchni arabskiej. -
Orientalne kulki mięsne w sosie pomidorowo-daktylowym
2012-03-16 00:00:00 | kobieta.interia.plZ kuchni arabskiej.
Filmy - Kuchnia arabska (2)
-
Pita - jak ją zrobić w domu?
2017-03-23 12:08:19 | www.interia.tvPity to tradycyjne bliskowschodnie pieczywo w formie okrągłych, płaskich placuszków z pszenicy, które podczas wypiekania tworzą w sobie niewielką kieszonkę na nadzienie. Zwykle podaje się ją z ostrymi, wyrazistymi w smaku sosami - to przepyszna przekąska, która zachwyca wszystkich! W Polsce znane są również pity typu greckiego - w formie rożków, tak też nazywa się cienkie placki, w których podaje się niezwykle popularne kebaby. Nie musicie jechać jednak na egzotyczne wakacje, by cieszyć się tym przepysznym pieczywem. Zobaczcie, jak zrobić pitę w domu! -
Shorba - arabski kociołek: najlepszy przepis
2017-03-23 12:06:47 | www.interia.tvShorba, znana też jako chorba, to wyjątkowa zupa, tradycyjnie przygotowywana z jagnięciny, która pochodzi z krajów arabskich. Ta gęsta, aromatyczna zupa jest wyjątkową propozycją dla wszystkich, którzy lubią wyraźne w smaku, mocno przyprawione i pełne warzyw zupy. Choć przygotowanie jej zajmuje więcej czasu niż inne, naprawdę warto spróbować przyrządzić shorbę w domu. Porcja takiej zupy idealnie rozgrzewa, syci, a przede wszystkim smakuje genialnie!