Krem z kalafiora

Artykuły - Krem z kalafiora (2)

Filmy - Krem z kalafiora (2)

  • Krem z kalafiora z tahini i granatem!

    Składniki: • kalafior • cebula • ząbek czosnku • litr bulionu • 150 ml śmietanki • łyżeczka tartej gałki muszkatołowej • pół granata • 3 łyżki masła • 2 łyżki tahini Sposób przygotowania: W garnku rozpuszczamy masło. Smażymy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodajemy podzielony na różyczki kalafior. Całość dusimy razem około 5 minut. Po tym czasie zalewamy bulionem, śmietanką oraz 2 łyżkami tahini. Gotujemy 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę dekorujemy granatem i tahini. Smacznego!
  • Zmysłowe smaki: Zupa krem z kalafiora

    Zupa nie musi być nudna! Proponujemy Wam pyszną zupę krem z kalafiora, wzbogaconą kokosową i migdałową nutą. Jej przygotowanie wcale nie jest pracochłonne - za to zamieni ona każdy posiłek w prawdziwą ucztę. Zupa krem z kalafiora – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!