kotlety

Artykuły - Kotlety (70)

  • Pyszne mielone

    Pyszne mielone

    Oto przepis na mielone w nowej wersji. Smakują doskonale!
  • Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową

    Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową

    Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka szt. na tzw. jeden kęs. Kotleciki doskonale pasują do kaszy, ryżu, makaronu, ziemniaków, można je śmiało zajadać także w towarzystwie samej surówki, lub te mniejsze na jeden kęs dodać do sałatki!
  • Kotlety dla niejadka

    Kotlety dla niejadka

    Przepyszne kotleciki.
  • Migdałowe kotleciki

    Migdałowe kotleciki

    Nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zachwycić rodzinę nowym daniem? Proponujemy migdałowe kotleciki. Smakują doskonale!
  • Drobiowe kotleciki

    Drobiowe kotleciki

    Nie masz pomysłu na obiad? Oto odpowiedź.
  • Kotlety w miodzie

    Kotlety w miodzie

    Doskonałe połączenie miodu i mięsa.
  • Mielone z marchewką

    Mielone z marchewką

    Klasyka gatunku.
  • Kotleciki z mozzarellą

    Kotleciki z mozzarellą

    Oto przepis na kotleciki z mozzarellą. Smakują naprawdę doskonale.
  • Kotlet po bałkańsku

    Kotlet po bałkańsku

    Nie masz pomysłu na obiad? W naszym przepisie znajdziesz dzisiaj danie z kuchni bałkańskiej.
  • Pomidory ze schabem

    Pomidory ze schabem

    Doskonałe na niedzielny obiad.

Filmy - Kotlety (23)

  • Szybki sznycel z owocami

    Co powiesz na sznycel w wersji na słodko? Choć może to brzmieć dziwnie, szybki sznycel z owocami to prawdziwy hit! Owoce łamią wytrawny smak mięsa, przez co sznycel nabiera zupełnie innego smaku. Danie przygotujesz szybko i bez większego trudu. Doskonale sprawdzi się w roli lekkiego obiadu.
  • Kurczak jak cordon bleu - jak go zrobić?

    Cordon bleu, czyli kotlet szwajcarski, to przepyszny panierowany sznycel cielęcy, okrywający ser i szynkę, zaś całość jest panierowana i smażona. Znany na całym świecie, dziś - dzięki Amerykanom - coraz popularniejsza jest wersja z kurczakiem - mięso, choć inne w smaku, jest równie delikatne i znakomicie nadaje się do przygotowywania przepysznych kotletów. Choć wyglądają wykwintnie, cordon bleu z kurczakiem można przygotować w kilka chwil! Zobaczcie, jak prosto go zrobić!
  • Przepis na sznycle z parmezanem

    Przepis na sznycle z parmezanem to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią sycące, klasyczne obiady, ale szukają lekkiego urozmaicenia tradycyjnych dań. Delikatne mięso z piersi z kurczaka czy indyka idealnie nadaje się do przygotowania kolecików, te jednak nie muszą być nudne - wystarczy odrobina parmezanu do panierki! Dzięki temu całość nabierze niesamowitego smaku i aromatu. Poznajcie nasz przepis na sznycle z parmezanem!
  • Przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami

    Przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami to wyśmienity sposób na przygotowanie typowych kotletów w nowym, przepysznym wydaniu! Zwykłe kotlety wieprzowe, urozmaicone o soczyste pomidory, cebulę, jabłka, zapieczone w wyrazistym w smaku sosie z bulionu, białego wina i dodatkiem soku z cytryny. Przygotowanie zajmuje dosłownie parę chwil, a efekty są wyborne! Poznajcie nasz przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami!