kotlety

Artykuły - Kotlety (53)

  • Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową

    Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową

    Swój wyjątkowy smak kotlety te zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję - kaszy jaglanej. Świetnie sprawdzają się w większej wersji jako kotlety na obiad, a w mniejszej - jako przekąska na imprezie.
  • Kotlety parówkowe

    Kotlety parówkowe

    Te kotleciki są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Gwarantujemy, że nie tylko dzieci będą nimi zachwycone!
  • Kotleto-roladki

    Kotleto-roladki

    Znudziły ci się kotlety i nie masz pomysłu na obiad? Polecamy mięso w nowej wersji - trochę jak kotlety, a trochę niczym roladki.
  • Kotlety z łopatki z papryką

    Kotlety z łopatki z papryką

    Te kotlety z niespodzianką są pyszną alternatywą dla klasycznych mielonych. Doskonale komponują się z ziemniakami i chrupiącą surówką. Już na sam widok domownikom pocieknie ślinka!
  • Jarskie kotlety z komosą

    Jarskie kotlety z komosą

    Choć bez grama mięsa, to zachwycają smakiem. A do tego są łatwe i szybkie do przygotowania! Danie można wzbogacić o dodatek mięsny, podając je na przykład z mięsnym sosem czy grillowanym kurczakiem. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
  • Kotlety z ryżu i marchewki

    Kotlety z ryżu i marchewki

    Łatwe i szybkie w przygotowaniu wegetariańskie kotleciki z ryżu i marchewki, które zasmakują nawet dzieciom. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sama!
  • Siekane kotleciki drobiowe

    Siekane kotleciki drobiowe

    Kawałeczki kurczaka zatopione w chrupiącym cieście to świetny pomysł na obiad. Wystarczy pół godziny i pyszne danie gotowe. Dzieci je uwielbiają!
  • Kotlety z mięsa i kaszy

    Kotlety z mięsa i kaszy

    Nie masz pomysłu na obiad? Zrób nietypowe kotlety z dodatkiem kaszy. Posmakują wszystkim domownikom.
  • Z kaszy i ziemniaków

    Z kaszy i ziemniaków

    Kotlety nie muszą być tylko z mięsa. Dobrze smakują też takie z ziemniaków i kaszy.

Filmy - Kotlety (24)

  • Zdrowie na widelcu - Kotlety

    Tradycyjny schabowy podany z ziemniakami i smażoną kapustą to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w Polsce, niestety również jedno z najbardziej kalorycznych i tłustych dań. W dzisiejszym odcinku Ania Guzik sprawdzi czy można uzdrowić tradycyjnego schaboszczaka.
  • Szybki sznycel z owocami

    Co powiesz na sznycel w wersji na słodko? Choć może to brzmieć dziwnie, szybki sznycel z owocami to prawdziwy hit! Owoce łamią wytrawny smak mięsa, przez co sznycel nabiera zupełnie innego smaku. Danie przygotujesz szybko i bez większego trudu. Doskonale sprawdzi się w roli lekkiego obiadu.
  • Kurczak jak cordon bleu - jak go zrobić?

    Cordon bleu, czyli kotlet szwajcarski, to przepyszny panierowany sznycel cielęcy, okrywający ser i szynkę, zaś całość jest panierowana i smażona. Znany na całym świecie, dziś - dzięki Amerykanom - coraz popularniejsza jest wersja z kurczakiem - mięso, choć inne w smaku, jest równie delikatne i znakomicie nadaje się do przygotowywania przepysznych kotletów. Choć wyglądają wykwintnie, cordon bleu z kurczakiem można przygotować w kilka chwil! Zobaczcie, jak prosto go zrobić!
  • Przepis na sznycle z parmezanem

    Przepis na sznycle z parmezanem to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią sycące, klasyczne obiady, ale szukają lekkiego urozmaicenia tradycyjnych dań. Delikatne mięso z piersi z kurczaka czy indyka idealnie nadaje się do przygotowania kolecików, te jednak nie muszą być nudne - wystarczy odrobina parmezanu do panierki! Dzięki temu całość nabierze niesamowitego smaku i aromatu. Poznajcie nasz przepis na sznycle z parmezanem!