kiszona kapusta

Artykuły - Kiszona kapusta (5)

  • Kiszonki na każdą okazję

    Kiszonki na każdą okazję

    ​Żeby jesienią i zimą, czyli w okresie cieszyć się zdrowiem powinniśmy uważniej wybierać składniki naszych posiłków. W diecie powinny pojawić się kiszonki.
  • Kiszona jest najlepsza

    Kiszona jest najlepsza

    Niedługo temperatury spadną, a wraz z nimi nasza odporność. Warto zatem uzupełniać niedobór witaminy C. Do tego celu świetnie nadaje się kiszona kapusta.
  • Bigos z owocami morza

    Bigos z owocami morza

    Mikołaj Rey wraz z Wojciechem Skalskim z jednej z krakowskich restauracji przyrządził bigos z owocami morza. Kapusta kiszona, kilka rodzajów ryb, do tego anyż a sos zagęszczony... startym ziemniakiem. Takiego bigosu jeszcze nie jedliście! 
  • Tajniki kiszonej kapusty

    Tajniki kiszonej kapusty

    Mikołaj Rey, uczestnik 1. edycji programu "MasterChef", wybrał się z ekipą "Dzień Dobry TVN" do Charsznicy na plantację kapusty, gdzie dowiedział się, jak wygląda produkcja kiszonej kapusty. W studiu "Dzień Dobry TVN" kucharz wyjaśnił natomiast, dlaczego warto jeść kiszoną kapustę.
  • Zdrowie z beczki - warto docenić kapustę kiszoną

    Zdrowie z beczki - warto docenić kapustę kiszoną

    Oczyszcza organizm, ma działanie antynowotworowe, wzmacnia odporność i pozwala pozbyć się kaca. Zalety kapusty kiszonej dostrzegł już Hipokrates. Dziś kupując ją w sklepie wybierajmy tę sprzedawaną z beczki - zachowuje najwięcej cennych dla zdrowia składników.