kiszenie

Artykuły - Kiszenie (2)

  • Uwaga na wskaźnik "kiszonej kapusty"

    Uwaga na wskaźnik "kiszonej kapusty"

    Sceptyczni wobec danych statystycznych napływających z poszczególnych prowincji, naczelni ekonomiści ChRL monitorują wskaźnik urbanizacji przy pomocy... "wskaźnika kiszonej kapusty". Według mediów PKRiR ma niedługo zaproponować reformy, które pozwoliłyby armii robotników napływowych na korzystanie z części przywilejów społecznych w miastach, w których nie są zarejestrowani. Reformy mają stymulować konsumpcję, ale z drugiej strony będą dużym obciążeniem dla miast z dużym udziałem ludności napływowej.
  • Nasi w ekskluzywnym klubie KIS 100

    Pierwsze polskie spółki dołączają do międzynarodowego Klubu KIS 100, skupiającego najbardziej innowacyjne firmy z sektora małych i średnich przedsiębiorstw.

Filmy - Kiszenie (2)

  • Jednodniowa kiszonka - jak ją zrobić?

    Kiszonki to jedne z najcenniejszych przetworów, które możemy przygotować samodzielnie w domu. Prozdrowotne właściwości kiszonych warzyw zna się już od starożytności, dziś jemy i przyrządzamy ich coraz mniej - a szkoda! Już jednodniowe kiszonki dostarczają niezbędnych składników do organizmu, wspomagają oczyszczanie, a także wybornie smakują! Zobaczcie, jak zrobić jednodniową kiszonkę z marchewek i gruntowych ogórków - to naprawdę proste!
  • Jak zrobić zakwas na żur?

    Podstawą tradycyjnego polskiego żuru jest oczywiście odpowiedni zakwas, który przygotowuje się według ścisłej receptury. Zrobienie zakwasu trwa długo - kilka dni słoik trzeba trzymać w cieple - ale efekt jest niezastąpiony - żaden zakwas ze sklepu nie smakuje tak dobrze jak ten zrobiony samodzielnie w domu! Zobaczcie, jak prosto można przygotować zakwas na żurek!