kiełbasa

Artykuły - Kiełbasa (30)

Filmy - Kiełbasa (12)

  • Kiełbasa na różne sposoby

    W dzisiejszej kuchni „Dzień Dobry TVN” Sebastian Olma przedstawił swoje propozycje na przygotowanie pysznych dań z kiełbasy. Jak zrobić zapiekankę z puree ziemniaczanego i risotto? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Przepis na zbójnicki kociołek

    Czym jest zbójnicki kociołek? Przede wszystkim pysznym, aromatycznym, mięsnym daniem. Kociołek zbójnicki doskonale rozgrzewa i jest tak syty, że zadowoli każdego głodomora. Doskonała propozycja na obiad, zwłaszcza w zimne dni.
  • Kiełbasa na gorąco - prosty sposób na ciepłe danie

    Kiełbasy, które można znaleźć w sklepach, świetnie nadają się do przyrządzania przepysznych posiłków. Są idealne do przyrządzania nadzień, potrawek, jako składnik zup, znakomicie sprawdzają się na grillu, ale doskonale smakują również podawane solo - z odrobiną świeżej, białej cebulki, podsmażone na odrobinie tłuszczu, mogą być znakomitym sposobem na ekspresowe, ciepłe danie, które posmakuje każdemu.
  • Przekąski kiełbaskowe - ekspresowy przepis

    Kiełbaska - to rodzaj jedzenia, który jest niezwykle elastyczny: znakomicie smakuje surowa, w kanapkach, na gorąco czy jako dodatek do gulaszów, potrawek, zup czy nadzienia. Przeróżne smaki i kształty kiełbasek świetnie sprawdzają się również do przygotowywania drobnych przekąsek, które sprawdzą się i na co dzień, i od święta. W połączeniu z delikatnym smakiem żółtego sera, wyrazistym suszonych pomidorów i mocnymi konserwowymi ogórkami - powstaje wyborna przekąska, która zaspokoi pierwszy głód każdego!