Kobieta - kapusta

Artykuły - Kapusta (75)

  • Kapusta: Królowa warzyw

    Kapusta: Królowa warzyw

    Czy kapusta jest obecna w twoim jadłospisie? Czy też zapomniana, bo ponoć ciężkostrawna i kojarzy się z prostym jedzeniem.
  • Kapusta idealna na zimę

    Kapusta idealna na zimę

    To typowo zimowe warzywo stanowi skarbnicę witaminy C, kwasu foliowego, żelaza, wapnia i błonnika.
  • Postna kapusta

    Postna kapusta

    Przepis na wigilijną kapustę
  • Kapusta na odporność

    Kapusta na odporność

    Kiszona kapusta skutecznie wzmacnia pracę układu odpornościowego. Można ją podawać szkrabowi po 11. miesiącu życia. Kapusta w takiej formie to doskonałe źródło witamin: C, B12, E, karotenoidów oraz bakterii Lactobacillus, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit i chronią organizm przed wniknięciem chorobotwórczych drobnoustrojów.
  • Gotowana kiszona kapusta

    Gotowana kiszona kapusta

    Żeby oczyścić organizm należy sięgnąć po kiszoną kapustę. Nie tylko zawiera wiele witamin, lecz również poprawia przemianę materii i łagodzi stres. Nie zapominajmy o niej w codziennej diecie.
  • ​Do ostatniej kropli... kapusty

    ​Do ostatniej kropli... kapusty

    Naukowcy znaleźli przepis na wyciśnięcie maksymalnej ilości soku z kapusty i wydzielenie zawartych w nim substancji grzybobójczych i bakteriobójczych.
  • Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    Projektanci strojów lub tkanin szukają inspiracji wszędzie. Silnie pokarbowane, ciemnozielone liście kapusty włoskiej mogą pobudzić ich wyobraźnię.
  • Tajniki kiszonej kapusty

    Tajniki kiszonej kapusty

    Mikołaj Rey, uczestnik 1. edycji programu "MasterChef", wybrał się z ekipą "Dzień Dobry TVN" do Charsznicy na plantację kapusty, gdzie dowiedział się, jak wygląda produkcja kiszonej kapusty. W studiu "Dzień Dobry TVN" kucharz wyjaśnił natomiast, dlaczego warto jeść kiszoną kapustę.
  • Zdrowie z beczki - warto docenić kapustę kiszoną

    Zdrowie z beczki - warto docenić kapustę kiszoną

    Oczyszcza organizm, ma działanie antynowotworowe, wzmacnia odporność i pozwala pozbyć się kaca. Zalety kapusty kiszonej dostrzegł już Hipokrates. Dziś kupując ją w sklepie wybierajmy tę sprzedawaną z beczki - zachowuje najwięcej cennych dla zdrowia składników.
  • Pieczarki nadziewane kapustą

    Pieczarki nadziewane kapustą

    Polecamy rewelacyjny przepis dla małych alergików na faszerowane pieczarki.