Kobieta - kapusta

Artykuły - Kapusta (74)

  • Kapuściane placki

    Kapuściane placki

    Kapusta należy do niskokalorycznych warzyw. Dodatkowo, jest bogatym źródłem cennych składników mineralnych, dlatego warto włączyć ją do naszej diety. Oto przepis na smakowite kapuściane placuszki.
  • Kapusta: Warzywno numer jeden!

    Kapusta: Warzywno numer jeden!

    W okresie pandemii powinniśmy dbać szczególnie o naszą odporność. Warto, byśmy pamiętali o wyjątkowych właściwościach kapusty. Czy jest niedoceniana tylko dlatego, że jest tania?
  • Kapusta: Zdrowie na talerzu

    Kapusta: Zdrowie na talerzu

    Jest warzywem uniwersalnym. Z niej przygotujesz zupę, lub smaczny dodatek do drugiego dania. Kapusta nie ma sobie równych!
  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    Projektanci strojów lub tkanin szukają inspiracji wszędzie. Silnie pokarbowane, ciemnozielone liście kapusty włoskiej mogą pobudzić ich wyobraźnię.
  • Dla kobiet w ciąży i dzieci

    Dla kobiet w ciąży i dzieci

    Na naszych straganach króluje nie od dziś. Można kupić ją w wielkich głowach, albo posiekaną i już ukiszoną. Warto sięgnąć po kapustę właśnie o tej porze roku.
  • Kapusta działa na jelita niczym stres

    Kapusta działa na jelita niczym stres

    Drażniące substancje zawarte w kapuście czy pikantnych daniach działają na wyspecjalizowane komórki jelita podobnie jak stres - informuje pismo „Cell”.
  • Strudel z kapustą i dodatkami

    Strudel z kapustą i dodatkami

    Kapusta jest zdrowa, tania i dostępna przez cały rok. I nie musi być nudna. Wyczaruj z niej niesamowite potrawy.
  • Kapusta z patelni

    Kapusta z patelni

    Kapusta kiszona to doskonały składnik prostych i smacznych dań.
  • Doskonała pod każdym względem

    Doskonała pod każdym względem

    Czy kapusta jest obecna w twoim jadłospisie? Czy też zapomniana, bo ponoć ciężkostrawna i kojarzy się z prostym jedzeniem.
  • Kapusta: Królowa warzyw

    Kapusta: Królowa warzyw

    Czy kapusta jest obecna w twoim jadłospisie? Czy też zapomniana, bo ponoć ciężkostrawna i kojarzy się z prostym jedzeniem.