kalarepa

Artykuły - Kalarepa (11)

  • Kalarepa – sojuszniczka naszego zdrowia

    Kalarepa – sojuszniczka naszego zdrowia

    Warzywo uniwersalne jeśli mowa o metodach serwowania. Kalarepa może być zjadana na surowo, a także gotowana, zapiekana czy duszona. Dlaczego w ogóle warto się nią zainteresować?
  • Kalarepa. Warzywo dobre na wszystko

    Kalarepa. Warzywo dobre na wszystko

    ​Na straganach dostępna jest praktycznie przez cały rok. Mowa o kalarepie. Odmianie kapusty warzywnej, która przywędrowała do Polski całkiem niedawno, bo w XIX wieku.
  • ​Kalarepa dla każdego

    ​Kalarepa dla każdego

    Na straganach dostępna jest praktycznie przez cały rok. Mowa o kalarepie. Odmianie kapusty warzywnej, która przywędrowała do Polski całkiem niedawno, bo w XIX wieku.
  • Kalarepa – słodkie i odżywcze warzywo

    Kalarepa – słodkie i odżywcze warzywo

    Smakuje nam to, co nam się podoba, a że o gustach się nie dyskutuje, rozsmakować możemy się w produktach, które sami uznamy za piękne.
  • Kalarepki z pomidorami

    Kalarepki z pomidorami

    Nie masz pomysłu na zdrową przekąskę? Proponujemy nadziewane kalarepki. Smakują wyśmienicie. W naszym przepisie farsz jest bezmięsny, ale możesz także włożyć do nich duszone mięso.
  • Krzepka kalarepka

    Krzepka kalarepka

    Co takiego ma w sobie kalarepa i czy warto ją jeść. Sprawdźcie sami.
  • Kalarepa z groszkiem na gorąco

    Kalarepa z groszkiem na gorąco

    Mało kto wie, że kalarepę powinno się spożywać ze względu na zawarte w niej przeciwutleniacze. Ponadto już zjedzenie jednej dostarczy naszemu organizmowi dzienną dawkę witaminy C. Oto przepis na porcję kalarepy dodawaną do drugiego dania.
  • Pyszna zupa z kalarepy

    Pyszna zupa z kalarepy

    Przepis na nią jest w mojej rodzinie od zawsze. To smaczna zupa, która każdemu przypadnie do gustu.
  • Sałatka z kalarepki

    Sałatka z kalarepki

    Pyszne młode warzywa!
  • Faszerowana kalarepa

    Faszerowana kalarepa

    Witamina C, mikroelementy, betakaroten, to wszystko znajdziesz w kalarepie. A dodatkowo, możesz jeść ją bez wyrzutów sumienia: jedna główka ma tylko 27 kcal!

Filmy - Kalarepa (2)

  • Kalarepa obrana, a liście do śmieci? To duży błąd.

    Chrupiąca kalarepa nigdy nie smakuje bardziej jak w czerwcu. Można kupić odmiany zielone i fioletowe. Warzywo zawiera cenne witaminy, składniki mineralne, błonnik, a nawet substancje przeciwnowotworowe. Wiele osób uważa, że jadalna jest tylko bulwa i popełnia błąd, wyrzucając do śmieci wartościowe liście!
  • Faszerowana kalarepa - wyborna przekąska

    Kalarepki to wyborne warzywa, które już wczesną wiosną pojawiają się w sklepach i na targowiskach! Są pyszne - to delikatny, niezbyt ostra kapusta o zwartym miąższu. Ma mnóstwo wartości odżywczych i smakowych - to prawdziwa skarbnica zdrowa i świetny sposób na chronienie się przed niektórymi nowotworami! Kalarepa świetnie smakuje surowa, ale znakomicie nadaje się również do faszerowania - w parę chwil przyrządzicie pyszną, ciepłą przekąskę, która świetnie syci! Zobaczcie nasz prosty przepis na faszerowaną kalarepę!