kabaczek

Artykuły - Kabaczek (11)

  • ​Kabaczek, król leczo

    ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.
  • Marchew z kabaczkiem

    Marchew z kabaczkiem

    Proponujemy nieskomplikowane i najsmaczniejsze przepisy dla maluchów na wielkanocny stół!
  • Kabaczek na ciepło

    Kabaczek na ciepło

    Kabaczek oprócz witamin zawiera wapń, błonnik, magnez, fosfor. Jest lekkostrawny, ponadto wzmacnia pracę jelit i odkwasza organizm. Warto częściej wykorzystywać go w naszej kuchni.
  • Krem kabaczkowy

    Krem kabaczkowy

    Kabaczek jest odmianą dyni. Delikatny w smaku doskonale nadaje się na przygotowanie zupy - kremu. Ten przepis polecamy dzieciom powyżej 6 miesiąca życia.
  • Kabaczek, król leczo

    Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.
  • Kabaczki po syryjsku

    Kabaczki po syryjsku

    Wykorzystaj sezon na kabaczki i koniecznie wypróbuj nasz przepis!
  • Dieta bezglutenowa: Cukinia z mięsem i kaszą jaglaną

    Dieta bezglutenowa: Cukinia z mięsem i kaszą jaglaną

    Łatwy i prosty przepis na cukinię z mięsem dla alergicznych dzieci i nie tylko.
  • Pierwsze warzywa

    Pierwsze warzywa

    Od nich zacznij rozszerzanie diety. Proponuj zarówno te powszechnie znane, jak i mniej popularne. Kalarepka, kabaczek czy bakłażan nie tylko smakują wyśmienicie, ale też świetnie nadają się dla brzdąca.
  • Pierwsze warzywa

    Pierwsze warzywa

    Od nich zacznij rozszerzanie diety. Proponuj zarówno te powszechnie znane, jak i mniej popularne. Kalarepka, kabaczek czy bakłażan nie tylko smakują wyśmienicie, ale też świetnie nadają się dla brzdąca.
  • Kabaczek faszerowany - z.mittelstaedt

    Składniki: kabaczek średniej wielkości, mięso mielone, ryż, sos napoli.

Filmy - Kabaczek (1)

  • Żeby życie miało smaczek, raz cukinia, raz kabaczek

    Mikołaj Rey postanowił odwiedzić piękne gospodarstwo w Kawęczynku, które znajduje się w otoczeniu Parku Narodowego. Ogrodnik farmy ekologicznej Tomasz Kochaniec, opowiedział o różnicach między cukinią, patisonem a kabaczkiem. Dlaczego warzywa z upraw przyjaznych środowisku są smaczniejsze? Jakie przetwory można przygotowywać z cukinii? (Dzień Dobry TVN/x-news)