jak zrobić

Artykuły - Jak zrobić (12)

  • Kuba Wesołowski: Aktor z przypadku

    Kuba Wesołowski: Aktor z przypadku

    Dobrze zbudowany, świetnie się ubiera, na pytania odpowiada z urzekającym uśmiechem. Widać, że wie jak zrobić piorunujące wrażenie.
  • Jak zrobić bankowi primaaprilisowy żart?

    Jak zrobić bankowi primaaprilisowy żart?

    Niejednokrotnie informacje jakie otrzymujemy od banków brzmią jak primaaprilisowy żart. Najczęściej takie wrażenie mamy, gdy skorzystamy z jakiejś taniej oferty, a później dowiadujemy się o zmianach w tabeli opłat i prowizji. Expander podpowiada jak zrobić bankowi podobny psikus.
  • Jak zrobić karierę zagraniczną?

    Jak zrobić karierę zagraniczną?

    Choć wielu polskich artystów zapowiada, że chcą zrobić karierę za granicą, to wokalistka Basia Trzetrzelewska osiągnęłaś coś, co dla wielu pozostanie jedynie marzeniem.
  • Jak zrobić interes życia na kryzysie?

    Jak zrobić interes życia na kryzysie?

    Na kryzysie tracimy wszyscy - takie przekonanie dominuje wśród uczestników życia gospodarczego. To jednak zbyt duże uogólnienie. Gdy jedni tracą, inni zyskują - oto prawdziwe równanie. Recesja, jak żaden inny okres, sprzyja kreatywności, innowacjom i zmianom.
  • Wpłać drugą ratę na ZFŚS

    Niewiele czasu pozostało na dokonanie wpłaty drugiej raty odpisów na ZFŚS. Sprawdź, jak zrobić to krok po kroku.
  • Ogranicz ryzyko przy zamianie mieszkania

    Ogranicz ryzyko przy zamianie mieszkania

    Zamiana mieszkań, na przykład mniejszego na większe, nie jest łatwa. Zgranie transakcji w czasie trwa zwykle kilka miesięcy. Na dodatek może pojawić się problem z finansowaniem, zwłaszcza gdy w obu przypadkach posiłkujemy się kredytem. Podpowiadamy, jak zrobić to sprawnie.
  • Brodzik: Jak ukisić żur owsiany?

    Brodzik: Jak ukisić żur owsiany?

    Jak ukisić żur owsiany, jak wyhodować piękną rzeżuchę, jak zrobić fantastyczną marynatę do schabu po szlachecku - to tylko niektóre z sekretów kuchni, które Joanna Brodzik odkryje przez nami w swym autorskim programie kucharskim.
  • "Nie wiem, jak zrobić to lepiej"

    "Nie wiem, jak zrobić to lepiej"

    Album "Evangelion" pomorskiej grupy Behemoth był bez wątpienia największym wydarzeniem na polskiej scenie metalowej w 2009 roku, a także jedną z najważniejszych premier ostatnich kilkunastu miesięcy w świecie metalu w ogóle.
  • Jak zrobić krzywdę 16-latce?

    Jak zrobić krzywdę 16-latce?

    Miley Cyrus, 16-letnia amerykańska wokalistka, ma przed sobą heroiczne zadanie. Patrzy na nią cała Ameryka. Patrzy i krzywdzi.
  • Wesołowski z Kasią Maciąg

    Wesołowski z Kasią Maciąg

    Przez najbliższy miesiąc wybitny polski operator - Sławomir Idziak, będzie uczył widzów "Dzień Dobry TVN" i TVN24 jak zrobić swój pierwszy film. Pomogą mu aktorzy: Katarzyna Maciąg i Kuba Wesołowski.

Filmy - Jak zrobić (24)

  • Sekret prawdziwej włoskiej pizzy

    Pizzę można zamówić z dowozem do mieszkania, zjeść w restauracji lub... zrobić samemu w domu. Wtedy jest najsmaczniejsza! Przygotowanie pizzy w warunkach domowych może też okazać się ogromną frajdą dla całej rodziny. Sekret prawdziwej włoskiej pizzy zdradzi nam rodowity Włoch, Walter Busalacchi, właściciel warszawskich restauracji Nonsolo Pizza i Amodo Mio. - Każdy Włoch, kiedy idzie do pizzerii i nie wie, co zamówić, mówi: "prosciutto funghi" - szynka i pieczarki. To najprostsza pizza, najbardziej popularna i najczęściej sprzedawana we Włoszech. Szynkę i pieczarki układa się na sosie pomidorowym i mozzarelli - mówi Busalacchi.
  • Wyjątkowy żurek szefa kuchni

    Jak gotować żurek, by później delektować się jego smakiem? Podstawą jest wywar, bo to on nadaje smaku całej zupie - zaznacza Adam Komar, szef kuchni restauracji Belvedere. Oczywiście, nie zapominajmy o takich składnikach jak kiełbasa, zakwas, grzyby (szef kuchni poleca suszone) i przyprawy. Wywar na żurek należy gotować przez 2—3 godziny. Składa się on z dobrze dobranego mięsa - wołowego, indyczego czy kurzego. Powinno się do niego dodać również wędzonki, która nada naszej zupie odpowiedniego smaku i aromatu. Kolejnym etapem gotowania jest dodanie białej kiełbasy: nie za tłustej, ale za to dobrze przyprawionej. Zakwas, składnik bez którego żurek nam nie wyjdzie, możemy w prosty sposób wykonać w domu. Wystarczy poświęcić na to 5-6 dni, używając jedynie mąki i wody. Według Adama Komara, dodanie suszonych grzybów tylko wzbogaci smak naszego żurku - tak samo zresztą jak dodanie świeżego majeranku, który podniesie aromat potrawy. Świeżo tarty chrzan i dobrej jakości śmietana także są ważnymi elementami. Na koniec pamiętajmy, że zakwas musi być dodany do wywaru w odpowiednim momencie - tak, by mąka mogła się zagotować. Tak ugotowany i doprawiony solą oraz pieprzem żurek podajemy z kiełbasą, jajkiem i odrobiną śmietany.
  • Zmysłowe smaki: Pasztet z białej fasoli

    Wegański pasztet z białej fasoli to propozycja nie tylko dla osób na diecie bezmięsnej! Delikatny, lekki, pachnący majerankiem, tymiankiem i gałką muszkatołową, jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych pasztetów i może z powodzeniem zagościć na wielkanocnym stole. Pasztet z białej fasoli – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub „Zmysłowe smaki” na Facebooku! Zobacz też: Przepis na mazurek „Snickers” Przepis na mazurek różany
  • Zmysłowe smaki: Mazurek "Snickers"

    Mazurek "Snickers" to słodko-słona propozycja na wielkanocny stół. Kruchy spód, masa czekoladowo-kajmakowa i orzeszki ziemne tworzą interesujące połączenie, do złudzenia przypominające popularny batonik. Wypróbujcie nasz przepis! Mazurek „Snickers” – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub „Zmysłowe smaki” na Facebooku! Zobacz też inne przepisy na świąteczne ciasta: Jak zrobić puszysty sernik nowojorski? Dacquoise – wyjątkowy tort na specjalne okazje Tort z kremem rozmarynowym i malinami – dla smakoszy