gulasz

Artykuły - Gulasz (45)

  • Niebanalny gulasz z... bananami

    Niebanalny gulasz z... bananami

    Niby zwyczajny wieprzowy gulasz z warzywami, ale z nutką egzotyki. Pomysł wzięty z kuchni karaibskiej, gdzie obfitość bananów zachęca do wykorzystywania ich na różne sposoby. Tutaj egzamin zdają znakomicie, dodając daniu jedwabistej gładkości i nutki słodyczy.
  • Gulasz z jabłkami

    Gulasz z jabłkami

    Taki gulasz jest niezwykle sycący. Możesz urozmaicić go zieleniną, albo przyprawami, które lubisz.
  • Jednogarnkowy gulasz

    Jednogarnkowy gulasz

    Gulasz z kapustą jest naprawdę pyszny. Zrobisz go raz i masz obiad na dwa dni.
  • Pyszny gulasz

    Pyszny gulasz

    Jesienny gulasz możesz podać z ryżem, kaszą, albo ziemniakami.
  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Kolorowy aromatyczny gulasz

    Dania jednogarnkowe są nie tylko smaczne, ale też bardzo pożywne. Taki obiad zrobisz na dwa dni.
  • Pieczone z gulaszem

    Pieczone z gulaszem

    Pieczone z gulaszem smakuje jak najlepsza zapiekanka.
  • Danie jednogarnkowe

    Danie jednogarnkowe

    Gulasz jest najlepszym danem jednogarnkowy. Nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych.
  • Gulasz z kopytkami

    Gulasz z kopytkami

    Skorzystaj z naszego pomysłu i zaserwuj gulasz z kopytkami. To apetyczne, smaczne i sycące danie.
  • Gulasz wołowy

    Gulasz wołowy

    Gdy na dworze ziąb, warto postawić na potrawy, które dostarczają dużo energii.
  • Danie jednogarnkowe

    Danie jednogarnkowe

    Nie masz pomysłu na obiad? Zrób gulasz. Danie to nie wymaga dużo pracy, a smakuje najlepiej!

Filmy - Gulasz (14)

  • Śródziemnomorski gulasz!

    Składniki: • 650 g udźca jagnięcego • czerwona cebula • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki oliwy • litr bulionu warzywnego • 150 ml czerwonego wytrawnego wina • 200 g fasolki szparagowej • czerwona papryka • bakłażan • 100 g suszonych pomidorów • cukinia • 100 g czarnych oliwek Sposób przygotowania: W szerokim garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy jagnięcinę na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy przez 5 min i dodajemy czerwone wino. Całość podgrzewamy, aż wino odparuje. Następnie dorzucamy pozostałą część warzyw, całość smażymy przez kolejne 5 min i zalewamy bulionem. Dusimy wszystko razem do momentu aż mięso będzie miękkie – ok. 45 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie dekorujemy listkami natki pietruszki. Smacznego!
  • Kasza jęczmienna z imbirowym gulaszem – szybki przepis

    Imbirowy gulasz z kaszą jęczmienną to niezwykle prosta do przygotowania potrawa. Wyśmienicie sprawdzi się jako danie obiadowe, przypadnie do gustu także dzieciom. Kasza jęczmienna w połączeniu z delikatnym imbirowym gulaszem tworzą kompozycję niemal doskonałą.
  • Przepis na duszonego bakłażana z kurczakiem

    Szukasz pomysłu na mięsny obiad? Nudzą cię już zwykłe udka? W takim razie pokochasz duszony bakłażan z kurczakiem. To warzywne danie co prawda długo się gotuje, ale ma zachwycająco świeży smak. Duszony bakłażan z kurczakiem przypomina nieco leczo, jednak jest daniem bardziej wykwintnym. Spokojnie możesz je podać w trakcie rodzinnej uroczystości. Dowiedz się, jak przygotować duszony bakłażan z kurczakiem.
  • Gulasz z dynią - przepis nie tylko na jesień

    Chcesz, by jesień zawitała również w twojej kuchni? Wystarczy, że do ulubionego dania dodasz dynię! Doskonałe połączenie smakowe tworzy gulasz z dynią. Ta węgierska potrawa już dawno zdobyła serca Polaków, ale smak gulaszu ze słodką dynią zapadnie w twoją pamięć na tyle, by ten eksperyment kulinarny zagości w twoim menu na stałe. Choć przyrządzenie dobrego gulaszu stanowi pracochłonne zadanie, to wspomnienie słodkiego smaku dyni zmotywuje cię do gotowania w deszczowe jesienne popołudnia.