grzanki

Artykuły - Grzanki (27)

  • Grzanki z fasolką

    Grzanki z fasolką

    Doskonałe danie wegetariańskie.
  • Grzanki z bryndzą i miodem rozmarynowym

    Grzanki z bryndzą i miodem rozmarynowym

    "Miód ma wspaniałe właściwości zdrowotne, pomaga na przeziębienie i ból gardła. Odpowiedzialne za uzdrawianie są składniki miodu, które łatwo zniszczyć, gdy się go podgrzeje. By służył zdrowiu, trzeba kupować miód stały, scukrzony, niepodgrzewany, od zaufanego, odpowiedzialnego pszczelarza. Dla celów kulinarnych można miód podgrzać, ale wtedy pozostaje cieszyć się tylko wspaniałym smakiem" - pisze Agnieszka Kręglicka w swojej książce "Gotowi, by gotować".
  • Właściwości rzeżuchy

    Właściwości rzeżuchy

    Jeśli już teraz posiejesz rzeżuchę, to na Wielkanoc będziesz miała efektowną dekorację, smaczny dodatek do potraw i... naturalny lek na trawienie w jednym!
  • Krem brokułowy z grzankami

    Krem brokułowy z grzankami

    Taką zupę, w wersji bez śmietany i grzanek, z chęcią zjedzą nawet małe dzieci.
  • Sałatka z grzankami

    Sałatka z grzankami

    Dodaj tosty, a sałatka z przekąski stanie się sycącym posiłkiem.
  • Spaghetti z grzankami

    Spaghetti z grzankami

    Tanie, pyszne, błyskawiczne!
  • Trzy dania z bobu

    Trzy dania z bobu

    Sezon na ulubione zielone warzywo Polaków już trwa. Nie przegap okazji na wykorzystanie bobu w pysznych daniach dla całej rodziny!
  • Zupa z szalotek z grzankami serowymi

    Zupa z szalotek z grzankami serowymi

    Z białym winem.
  • Grzanki z pastą pasztetową

    Grzanki z pastą pasztetową

    Prosta przekąska.
  • Zupa krem z porów

    Zupa krem z porów

    Z serowymi grzankami.

Filmy - Grzanki (5)

  • Cooknij to!: Grzanki z rozmarynowymi pieczarkami

    Kolejny przepis Mai Sobczak z Qmamkasze.pl to propozycja na ciepłe, ale szybkie w przygotowaniu śniadanie, które znakomicie sprawdzi się również jako przekąska! Ze zwykłych kromek chleba w kilka chwil wyczarujecie przepyszne, wykwintnie wyglądające grzanki z nietypowymi pieczarkami - bo pełnymi aromatu i smaku rozmarynu. Zobaczcie, jak łatwo je zrobić!
  • Jak zrobić szybką zapiekankę z patelni?

    Zapiekanki to znakomity sposób na przygotowanie szybkiego, ciepłego i stosunkowo taniego posiłku, który świetnie sprawdzi się na obiad, który łatwo wziąć ze sobą do pracy czy szkoły. Istnieje mnóstwo przepisów na przepyszne, kolorowe zapiekanki, w wersjach słodkich i wytrawnych, a większość przyrządzamy w coraz popularniejszych naczyniach żaroodpornych czy specjalnych formach. Przepyszną zapiekankę można przygotować również... na patelni! Poznajcie nasz szybki przepis na doskonałą zapiekankę z patelni!
  • Jak przyrządzić grzanki z serem?

    Grzanki to doskonały sposób choćby na podkreślanie smaku przepysznych zup czy potrawek - dzięki temu całe danie jest nie tylko bardziej sycące, ale jeszcze bardziej cieszy wyrazistym smakiem. W sklepach coraz częściej można znaleźć gotowe grzanki, ich skład jednak nie zawsze pozwala uwierzyć w naturalność tego prostego dodatku. Grzanki najlepiej robić samodzielnie w domu, tuż przed podaniem dania - wystarczy parę chwil! Zobaczcie, jak zrobić proste grzanki z serem - są świetne nie tylko jako dodatek, ale również jako samodzielne, choćby śniadaniowe, danie!
  • Przepis na zupę z pieczonego czosnku

    Zupa z pieczonego czosnku to wyjątkowy przepis na aromatyczną zupę o konsystencji rzadkiego kremu, która świetnie sprawdza się jako urozmaicenie obiadowego menu. Idealnie smakuje z grzankami, a sama zupa to bogactwo aromatów i smaków! Nie obawiajcie się, że po zjedzeniu tej wybornej zupy będziecie wonieć długie godziny ostrym zapachem czosnku - upieczony i wygotowany czosnek nie pozostawia tak intensywnego smaku. To również zdrowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają domowe zupy! Zobaczcie nasz przepis na zupę z pieczonego czosnku!