gotowanie

Artykuły - Gotowanie (132)

  • Gotowanie dla smyka alergika

    Gotowanie dla smyka alergika

    Twój szkrab jest uczulony i musi dostawać posiłki inne niż reszta rodziny? Nie wpadaj w panikę. Wprowadzenie diety nie jest wcale takie trudne. Nasze rady ułatwią ci zorganizowanie domowej kuchni na nowo.
  • Zabawa w gotowanie

    Zabawa w gotowanie

    Masz już dość jedzenia na mieście? Budżet się nie dopina, a dostępne opcje zwyczajnie się przejadły? Weź sprawy w swoje ręce. Wrześniowe wieczory są coraz dłuższe, pobawmy się w gotowanie.
  • Gotuję, nie marnuję. KUCHNIA ZERO WASTE PO POLSKU, Sylwia Majcher

    Gotuję, nie marnuję. KUCHNIA ZERO WASTE PO POLSKU, Sylwia Majcher

    To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy obiad. W jej kuchni, co udowadnia w książce, nie ma składnika, który nie może dostać drugiego życia.
  • Crazy Chef Cooking: Pierogi z krewetkami

    Crazy Chef Cooking: Pierogi z krewetkami

    Jeśli myślimy o pierogach, najczęściej przychodzą nam na myśl te klasyczne, babcine: wypełnione zwyczajowo kapustą bądź serem.
  • Jak zostać mistrzem sushi? Podążaj drogą samuraja

    Jak zostać mistrzem sushi? Podążaj drogą samuraja

    Przygotowanie sushi może się wydać prostym zadaniem. Nie wszyscy jednak wiedzą, że w Japonii istnieją specjalne szkoły uczące przez 10 lat jak odpowiednio płukać ryż i kroić rybę, aby ta nie odebrała klientowi życia.
  • Kuchenka mikrofalowa - korzystać czy unikać?


    Kuchenka mikrofalowa - korzystać czy unikać?


    Kuchenka mikrofalowa jest niezwykle popularnym urządzeniem, spotkamy ją w większości gospodarstw domowych. Wciąż jednak krążą sprzeczne opinie na jej temat. Zwolennicy twierdzą, że jest bezpieczną, praktyczną i zdrową metodą obróbki cieplnej, przeciwnicy taktują ją jako największe zło, które pozbawia żywność witamin, minerałów, a dodatkowo może być niebezpieczna dla zdrowia. Gdzie leży prawa?


  • Monika Mrozowska: Gotowanie to moje życie

    Monika Mrozowska: Gotowanie to moje życie

    Monika Mrozowska, znana z serialu "Rodzina zastępcza", chciałaby wrócić do grania. Aktorka, która spodziewa się obecnie trzeciego dziecka, zaangażowała się ostatnio w promocję zdrowego żywienia i gotowania.
  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    Dziś każda stacja telewizyjna ma program o kuchni.
  • Ewa Wachowicz: Moda na gotowanie

    Ewa Wachowicz: Moda na gotowanie

    Polacy pokochali gotowanie. W sklepach można do woli przebierać w produktach spożywczych nawet z najdalszych krańców świata, w telewizji programy kulinarne są w najlepszych czasach antenowych, a w internecie jest już ponad 3,5 tys. blogów kulinarnych.

Filmy - Gotowanie (1343)

  • Kuchnia miodem i imbirem pachnąca

    W kuchni programu "Dzień Dobry TVN" Marieta Marecka zaproponowała dania na wzmocnienie odporności. Zdradziła przepis między innymi na zupę czosnkową. Jak przygotować chrupką kiełbaskę chorizo, która będzie idealnym dodatkiem do tej potrawy? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Bananowa kuchnia Andrzeja Polana

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan przygotował dania z bananami w roli głównej. Jak zrobić bananowe krokiety? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Smażone czy gotowane? Wyjątkowy przysmak przyprawia o mdłości

    Szarańcza gotowana, smażona czy może suszona? W Kuwejcie spróbujecie jej w różnych wersjach. Co prawda jedzenie szarańczy może dziwić, ale w kraju nad Zatoką Perską jest ona uważana za wyjątkowy przysmak.
  • Szymon Czerwiński i zmiana smaków po świętach

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Szymon Czerwiński pokazał idealne dania do przygotowania po świątecznym obżarstwie. Na stole pojawiły się takie pyszności jak pieczone skrzydełka z kurczaka w miodzie i limonkowy sernik. (Dzień Dobry TVN/x-news)