gotowanie

Artykuły - Gotowanie (259)

  • Gotuję, nie marnuję. KUCHNIA ZERO WASTE PO POLSKU, Sylwia Majcher

    Gotuję, nie marnuję. KUCHNIA ZERO WASTE PO POLSKU, Sylwia Majcher

    To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy obiad. W jej kuchni, co udowadnia w książce, nie ma składnika, który nie może dostać drugiego życia.
  • Crazy Chef Cooking: Pierogi z krewetkami

    Crazy Chef Cooking: Pierogi z krewetkami

    Jeśli myślimy o pierogach, najczęściej przychodzą nam na myśl te klasyczne, babcine: wypełnione zwyczajowo kapustą bądź serem.
  • Jak zostać mistrzem sushi? Podążaj drogą samuraja

    Jak zostać mistrzem sushi? Podążaj drogą samuraja

    Przygotowanie sushi może się wydać prostym zadaniem. Nie wszyscy jednak wiedzą, że w Japonii istnieją specjalne szkoły uczące przez 10 lat jak odpowiednio płukać ryż i kroić rybę, aby ta nie odebrała klientowi życia.
  • Kuchenka mikrofalowa - korzystać czy unikać?


    Kuchenka mikrofalowa - korzystać czy unikać?


    Kuchenka mikrofalowa jest niezwykle popularnym urządzeniem, spotkamy ją w większości gospodarstw domowych. Wciąż jednak krążą sprzeczne opinie na jej temat. Zwolennicy twierdzą, że jest bezpieczną, praktyczną i zdrową metodą obróbki cieplnej, przeciwnicy taktują ją jako największe zło, które pozbawia żywność witamin, minerałów, a dodatkowo może być niebezpieczna dla zdrowia. Gdzie leży prawa?


  • Monika Mrozowska: Gotowanie to moje życie

    Monika Mrozowska: Gotowanie to moje życie

    Monika Mrozowska, znana z serialu "Rodzina zastępcza", chciałaby wrócić do grania. Aktorka, która spodziewa się obecnie trzeciego dziecka, zaangażowała się ostatnio w promocję zdrowego żywienia i gotowania.
  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    Dziś każda stacja telewizyjna ma program o kuchni.
  • Ewa Wachowicz: Moda na gotowanie

    Ewa Wachowicz: Moda na gotowanie

    Polacy pokochali gotowanie. W sklepach można do woli przebierać w produktach spożywczych nawet z najdalszych krańców świata, w telewizji programy kulinarne są w najlepszych czasach antenowych, a w internecie jest już ponad 3,5 tys. blogów kulinarnych.

Filmy - Gotowanie (1335)

  • Przepisy na wielkanocne dania. Sprawdź koniecznie

    Andrzej Polan zdradził przepisy na wielkanocne dania. Kucharz przygotował potrawy takie jak: schab wędzony z gulaszem, pasztet na ciepło i białą kiełbasę w sosie jak zalewajka. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Najlepsze przepisy z młodą kapustą w roli głównej

    Marta Dymek to blogerka kulinarna i autorka książek z przepisami wegańskimi. W kuchni „Dzień Dobry TVN” zaprezentowała, jak przygotować kaszotto z młodą kapustą w wersji wegetariańskiej. Na stole pojawiły się również takie pyszności, jak: kapuśniak z pomidorami i soczewicą oraz colesław z żurawiną. (STORYFUL/x-news)
  • Najlepsze przepisy na naleśniki

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Kasia Bukowska zaprezentowała różne przepisy na pyszne naleśniki i zdradziła, co zrobić, by wyszły idealne. Czy można zastąpić mąkę pszenną innym rodzajem? A jakie farsze będą najlepsze? Blogerka kulinarna zaprezentowała również swój przepis na placki z białego sera. (STORYFUL/x-news)
  • Przepisy z marchewką w roli głównej. Wypróbuj

    W kuchni programu Piotr Kucharski przygotowywał dania z marchewką. Jaki jest przepis na marchewki z serem? Kucharz zdradził też, jak zrobić ciasto marchewkowe i sznycla. (Dzień Dobry TVN/x-news)