garnki

Artykuły - Garnki (5)

  • Dlaczego warto zainwestować w garnki?

    Dlaczego warto zainwestować w garnki?

    Prowadząca program "Pani Gadżet" Anna Nowak-Ibisz doradziła, jakie garnki wybrać, aby zdrowo gotować. - Czasami gotujemy na garnkach, które wprowadzają do naszego organizmu zupełnie niepotrzebne substancje - zaznaczyła. Nowak Ibisz opowiedziała m.in. o zaletach niemetalowych naczyń i szybkowarów.
  • W Polsce trzeba łatać ten garnek

    W Polsce trzeba łatać ten garnek

    Są tacy, którzy wbijają szpikulec w dno garnka, w którym trzymamy dochód narodowy i podstawiają swoje miseczki. Garnek można załatać, odbudowując polską gospodarkę. I taki jest cel programu gospodarczego Prawa i Sprawiedliwości - mówi ekonomista prof. Jerzy Żyżyński, poseł PiS, w rozmowie z Ewą Zarzycką.
  • Sensacyjne odkrycie archeologiczne w Jerozolimie

    W starożytnym tunelu kanalizacyjnym w Jerozolimie izraelscy archeolodzy znaleźli rzymski miecz, monety, garnki i lampki oliwne, pozostawione tam przed dwoma tysiącami lat - poinformował w poniedziałek izraelski Urząd ds. Zabytków Starożytnych.
  • Garnek pełen toksyny

    Garnek pełen toksyny

    Korzystasz z chińskich łyżek z tzw. czarnego nylonu? Natychmiast się ich pozbądź - ostrzega "Gazeta Wyborcza". Chińskie łyżki i łopatki z nylonu zawierają toksyczne substancje - alarmują naukowcy. Badania tych produktów przeprowadził państwowy Instytut Barwników i Produktów Organicznych w Zgierzu.
  • Argentyna: Protest przeciwko polityce władz

    "Precz z rządem złodziei!" - krzyczeli Argentyńczycy, którzy po raz kolejny wyszli wczoraj na ulice Buenos Aires, by zaprotestować przeciwko polityce władz. Uczestnicy manifestacji przynieśli ze sobą garnki, zgodnie z formą protestu przyjętą kilka tygodni temu. Była to jednak prawdopodobnie jedna z ostatnich pokojowych manifestacji w tym kraju.

Filmy - Garnki (1)

  • Jakie garnki są najzdrowsze?

    Garnki emaliowane, stalowe, aluminiowe z powłoką tytanową, żeliwne, miedziane i szklane. Jak przy takiej różnorodności wybrać ten najlepszy i na co zwrócić uwagę? Na te niełatwe pytania odpowiedział dr inż. Robert Zaremba z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji z SGGW. (Dzień Dobry TVN/x-news)