drób

Artykuły - Drób (189)

Filmy - Drób (63)

  • Jak wybrać dobre mięso? "Filet z kurczaka powinien być jasnoróżowy"

    Pracownik Instytutu Żywienia Człowieka UPP, dietetyk dr hab. Joanna Bajerska oraz kucharz Jan Kuroń rozmawiali na temat dobrego mięsa. Jak wybrać produkt dobrej jakości? – Filet z kurczaka powinien być jasnoróżowy, a taki sam kolor powinien charakteryzować mięso wieprzowe i cielęcinę, ale pochodzące od młodych osobników – powiedziała Bajerska. Czy mięso jest drogie w Polsce? Czy cena przekłada się na jakość? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Pieczony kurczak z cebulą i ziemniakami

    Przepis na kurczaka z cebulą i ziemniakami to szybki i stosunkowo tani przepis na pyszny, ciepły i sycący obiad, który posmakuje każdemu! Zwykłe, delikatne mięso kurczaka idealnie nadaje się do zmieniania jego smaku i wydobywaniu tego, co najlepsze! Pyszne, zwarte ziemniaki, a do tego trochę aromatyczna cebula i inne przyprawy - z tym obiadem poradzi sobie każdy!
  • Przepis na roladki z kurczaka z miętą i mozzarellą

    Roladka z kurczaka z dodatkiem mięty i mozzarelli to świetny przepis na rodzinny obiad. Delikatne mięso z kurczaka doskonale komponuje się ze świeżym smakiem mięty i słodkim serem mozzarella, dzięki czemu roladka ma niezwykły, subtelny smak.
  • Przepis na chrupiącego kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

    Chrupiący filet z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych to doskonały przepis na obiad. Panierka z płatków kukurydzianych jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu i sprawia, że filet z kurczaka staje się pyszny i chrupiący.