dieta bezglutenowa

Artykuły - Dieta bezglutenowa (362)

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    Ból głowy, strzykanie w kościach, kiepski nastrój, nadwaga. Obwiniamy o to poczciwą pszenicę, jęczmień, żyto. Jaka jest prawda?
  • Wegetariańskie dolce vita bez glutenu!

    Wegetariańskie dolce vita bez glutenu!

    Autorka popularnego bloga kulinarnego „Zielenina” i pięknie wydanej książki kucharskiej "Zielenina na talerzu" zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni.
  • Dieta bezglutenowa pomaga walczyć z depresją?

    Dieta bezglutenowa pomaga walczyć z depresją?

    Dieta bezglutenowa stała się jednym z najmodniejszych trendów żywieniowych. To zainteresowanie przyciągnęło również uwagę naukowców, którzy wskazywali na jej różne korzyści. Jednym z wniosków było stwierdzenie, że dieta bezglutenowa sprzyja walce z depresją.
  • Gluten komu pomaga, komu szkodzi?

    Gluten komu pomaga, komu szkodzi?

    Dieta bezglutenowa stała się ostatnio bardzo popularna. I co dziwne, coraz częściej stosują ją osoby całkowicie zdrowe. Wykluczając gluten ze swojego jadłospisu, chcą poprawić swoje ogólne samopoczucie lub schudnąć. Czy słusznie? Przyjrzyjmy się mitom dotyczącym diety bezglutenowej i sprawdźmy, komu i dlaczego jest ona rzeczywiście potrzebna.
  • Dieta bezglutenowa

    Dieta bezglutenowa

    Z jakimi ograniczeniami wiąże się niejedzenie popularnych zbóż?
  • Gluten a celiakia

    Gluten a celiakia

    Jakie mleko modyfikowane jest bezpieczne dla malca, który nie może zjeść glutenu?
  • Dieta bez glutenu jest modna

    Dieta bez glutenu jest modna

    Dieta bez glutenu wcale nie musi oznaczać wyrzeczeń. Niewątpliwym atutem mody na żywność bezglutenową jest większa dostępność do takich produktów.
  • Dieta bezglutenowa: Tilapia w panierce kokosowej

    Dieta bezglutenowa: Tilapia w panierce kokosowej

    Wypróbuj przepis na tilapię w panierce dla alergicznego dziecka.
  • ​Makaron pomidorowo-kokosowy ze świeżym imbirem, z czosnkiem i prażonym słonecznikiem

    ​Makaron pomidorowo-kokosowy ze świeżym imbirem, z czosnkiem i prażonym słonecznikiem

    Przepis na potrawę bezglutenową przewidziany jest na 3-4 porcje. Koniecznie wypróbujcie!
  • Dieta bezglutenowa - z czym to się je?

    Dieta bezglutenowa - z czym to się je?

    Dla tych, którzy zrezygnowali z pszenicy, ale nie wyobrażają sobie Wigilii bez pierogów, powstała książka kucharska "Kuchnia polska bez pszenicy" Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej.

Filmy - Dieta bezglutenowa (8)

  • Bezglutenowe ciasto bez pieczenia - jak je zrobić?

    Ciasta bez pieczenia to kategoria przepisów na domowe wypieki, która staje się coraz bardziej popularna - wszystko ze względu na szybkość przyrządzenia, która zwykle trwa kilka chwil! Oto przepis na bezglutenowe ciasto bez pieczenia, którego smak polubią nie tylko osoby na diecie. Zobaczcie, jak prosto je zrobić!
  • Bezglutenowe racuchy - szybki i prosty przepis

    Racuchy to klasyka polskiej kuchni. Podawane zwykle z jabłkami w środku, są sycącymi przekąskami, które w niektórych domach są zamiennikiem dla innych, ciężkich i mięsnych dań obiadowych! Przejście na dietę bezglutenową nie musi jednak oznaczać, że już więcej nie posmakujecie tego wyjątkowego przysmaku - przygotowaliśmy dla was przepis na bezglutenowe racuchy, który zachwyci was swoim smakiem! Zobaczcie, jak łatwo je zrobić!
  • Jak zrobić bezglutenowe naleśniki?

    Dieta bezglutenowa cieszy się coraz większą popularnością, coraz więcej z nas odkrywa również, że nie toleruje glutenu i jedynym sposobem na zatrzymanie problemów ze zdrowiem jest właśnie dieta. Nie musicie jednak rezygnować z ulubionych, tradycyjnych dań, jak choćby z naleśników! Przygotowaliśmy dla was szybki i prosty przepis na bezglutenowe naleśniki, które smakują równie wyborne jak te z pszennej mąki!
  • Co to jest gluten?

    Dieta bezglutenowa zyskała na popularności. Jeszcze kilka lat temu stosowały ją jedynie osoby chorujące na celiakię. Teraz jest modna wśród wielu gwiazd, które wychwalają jej zalety. Dużo marek dodało na opakowaniach swoich produktów informację, że nie zawierają one glutenu. Ale czy ludzie w ogóle wiedzą czym jest ten "tajemniczy składnik"? Zapytaliśmy! PREMIERA W INTERII W KAŻDY PIĄTEK O 9.00.