InteriaTV - chłodnik

Filmy - Chłodnik (9)

  • Chłodniki doskonałe na upały. Wartości odżywcze zup na zimno

    Chłodniki to pyszne, lekkie i łatwe do przygotowania zupy. Są niezwykle zdrowe, ponieważ przyrządza się je z surowych warzyw i owoców. Zawarte w nich witaminy i minerały wzmacniają odporność i regenerują organizm. Mają także korzystny wpływ na urodę. Dzięki składnikom w nich zawartym poprawia się stan włosów, zębów i paznokci. Chłodniki są niskokaloryczne, pozwalają więc utrzymać zgrabną sylwetkę. Znakomicie chłodzą, pomagając przetrwać największe upały. (x-news) Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
  • Znudzony chłodnikami? Oto ekspresowy przepis na gazpacho

    Kiedy przyszły letnie dni, a chłodniki już się nam znudziły, warto postawić na przysmak hiszpańskiej kuchni. Gazpacho, czyli zupa wywodząca się z Andaluzji, nie wymaga gotowania i można podawać ją na zimno. Zobaczcie banalnie prosty przepis, który na pewno sprawdzi się na przyjęcie w ciepły, wakacyjny dzień. (Cover Video/x-news)
  • Chłodniki doskonałe na upały. Wartości odżywcze zup na zimno

    Zawarte w chłodnikach witaminy i minerały wzmacniają odporność i regenerują organizm. Mają także korzystny wpływ na urodę. Dzięki składnikom w nich zawartym poprawia się stan włosów, zębów i paznokci. Chłodniki są niskokaloryczne, pozwalają więc utrzymać zgrabną sylwetkę. Znakomicie chłodzą, pomagając przetrwać największe upały. (Agencja TVN/x-news) Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
  • Przepis na chłodnik melonowy

    Chłodniki to doskonały sposób na przygotowywanie pierwszych dań obiadowych. Świetnie sprawdzają się nie tylko latem, kiedy ich temperatura świetnie chłodzi od środka! Przepis na chłodnik melonowy to znakomity sposób na zupę, która będzie nietypowa w smaku, ale świetnie odżywi i dostarczy wielu cennych witamin! Zobaczcie, jak w parę chwil przygotować doskonały chłodnik melonowy!
  • Doskonały chłodnik z awokado i warzywną posypką

    Chłodniki w końcu wracają na polskie stoły! I dobrze - to doskonały sposób na przygotowanie zdrowego - bo pełnego warzyw czy owoców - posiłku, który będzie nie tylko doskonale wyglądał, ale i będzie niebywale smaczny. Świetnie sprawdzają się i podczas letnich upałów, i wtedy, kiedy pogoda już tak nie rozpieszcza. Oto przepis na szybki chłodnik z awokado z delikatną, warzywną posypką - będziecie zaskoczeni tym smakiem!
  • Chłodnik ogórkowy - idealny na lato

    Lato to wyjątkowa okazja do wypróbowania przepisów na pyszne chłodniki, które nie tylko świetnie smakują, ale również świetnie odżywiają i nawilżają naszą skórę, a w końcu - schładzają organizm! W lecie nie brakuje również świeżych ogórków, dlatego warto spróbować wyjątkowej, letniej odmiany dla zupy ogórkowej - zobaczcie nasz przepis na letni chłodnik z ogórków! To ekspresowa propozycja na obiad dla każdego!
  • Przepis na zielony chłodnik z cukinią

    Chłodniki to idealna propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają orzeźwiające letnie zupy! Wiele kuchni świata, zwłaszcza te europejskie, mają swoje przepisy na chłodnik, z którego słyną - w Polsce to chłodnik litewski, z kolei Hiszpania słynie z gazpacho. Tym razem przygotowaliśmy dla was przepis na szybki chłodnik o przepięknej zielonej barwie, którego głównym składnikiem jest przepyszna i tania cukinia. Zobaczcie, jakie to proste - letnie obiady już nigdy nie będą takie same!
  • Przepis na chłodnik paprykowy

    Chłodniki to świetna propozycja na zupę na zimno nie tylko na upalne dni! Ta robiona z drobno poszatkowanych, zmiksowanych warzyw zupa to popularna pozycja w kartach wielu kuchni narodowych. Właściwie każde warzywo nadaje się do przyrządzenia chłodnika - my tym razem przygotowaliśmy dla was przepis na wyjątkowy chłodnik paprykowy. Zobaczcie, jak łatwo go przygotować!
  • Chłodniki warzywne - doskonałe orzeźwienie w upalne dni

    Lato to doskonały moment na zmianę codziennej diety na zdrową i niskokaloryczną. Wysokie temperatury zmniejszają bowiem ochotę na ciężkie i tłuste potrawy, a wzmagają apetyt na lekkie dania na bazie warzyw i owoców. Warzywa są jednym z najlepszych źródeł witamin i składników mineralnych, niezbędnych dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Są to m.in. witaminy, zwłaszcza C, E oraz witaminy z grupy B, a także błonnik i potas, które regulują trawienie. Latem warzywa można spożywać na wiele ciekawych sposobów, dzięki czemu unika się nudy w jadłospisie. Idealnym sposobem na jedzenie warzyw w lecie są chłodniki. Zupy te są niskokaloryczne, a jednocześnie bardzo sycące i orzeźwiające. Chłodniki na bazie kefiru lub jogurtu są doskonałym źródłem białka, fosforu, wapnia, witamin A, C, B1 i B2, wpływają więc pozytywnie na problemy układu trawienia, np. wzdęcia lub niestrawność, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają osobom cierpiącym na osteoporozę. Zupy na bazie zakwasu natomiast wzmacniają odporność, usprawniają procesy trawienia, pomagają w regulowaniu poziomu cholesterolu oraz zwalczają wolne rodniki. – Taki chłodnik ukraiński to jedna z najbardziej prozdrowotnych potraw w kuchni tradycyjnej. Przygotowujemy wywar z buraczków bądź botwinki, te buraki później zjadamy, dodajemy jeszcze do tego ogórka, kefir bądź zsiadłe mleko, a nawet jajko gotowane bądź mięso z kurczaka. W ten sposób dostarczamy sobie cennego białka oraz płynów, składników mineralnych i wszystkiego, co dobre w warzywach – mówi Iwonna Niegowska.