InteriaTV - brownie

Synonimy:
brak
Inne znaczenia:
brownie ,

Filmy - Brownie (8)

  • „Ewa gotuje”: Migdałowe brownie z czerwoną fasolą

    Fasolę namoczyć. Następnego dnia przelać przez sito, wypłukać, przełożyć do garnka i zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować do miękkości. Migdały rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 8 minut (200 st. C). Daktyle zmiksować z tabliczką czekolady i płatkami owsianymi. Przesypać do miski. Gorące migdały przełożyć do robota i zmiksować na masło. Wsypać wcześniej rozdrobnione składniki. Posłodzić cukrem kokosowym, uperfumować ekstraktem waniliowym. Dorzucić fasolę wraz z wodą. Wsypać kakao. Wlać roztopiony, lecz nie gorący, olej kokosowy. Dodać proszek do pieczenia i zmiksować. Dorzucić pokrojoną tabliczkę czekolady. Wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec przez 18 minut w temp. 180 st. C. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić brownie w środku na 10 minut.Ciasto w środku będzie wilgotne, więc najlepiej kroić je zwilżonym nożem. SKŁADNIKI • 7 łyżek - czerwonej fasoli • 200 g - migdałów • 10 - daktyli suszonych • 2 tabliczki - czekolady gorzkiej • 7 łyżek - płatków owsianych bezglutenowych • 3 łyżki - cukru kokosowego • 1 łyżeczka - ekstraktu waniliowego • 3 łyżki - kakao • 6 łyżek - oleju kokosowego • ½ łyżeczki - proszku do pieczenia
  • "Ewa gotuje": Brownie bezglutenowe

    Ewa Wachowicz w 318. odcinku programu piecze brownie bezglutenowe. Poznajcie ten niezwykły przepis! Z awokado wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć i przełożyć do miski. Dodać banana i zmiksować. Wybić jajka i ponownie zmiksować. Dodać mąkę kokosową, kakao i sodę. Wlać syrop z agawy. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Posolić i jeszcze raz zmiksować. Przełożyć do żaroodpornej foremki (20 cm x 20 cm). Wyrównać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 25 minut. Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą oraz pistacjami. SKŁADNIKI • 1 - duże awokado • 1 - banan • 3 - jajka • 60 g - mąki kokosowej • 50 g - kakao • 1 łyżeczka - sody oczyszczonej • ½ szklanki - syropu z agawy lub klonowego • ½ łyżeczki - ekstraktu waniliowego • szczypta soli DEKORACJA • czekolada gorzka • pistacje
  • Przepis na brownie z malinami

    Brownie z malinami jest w stanie upiec każdy, ponieważ przepis jest dziecinnie prosty i zawsze smakuje doskonale. Ciasto z wierzchu ma być chrupiące, a w środku powinna się znaleźć rozpływająca się w ustach masa czekoladowa. Dzięki malinom twoje brownie nie będzie suche. Kwaskowaty smak owoców przełamie słodycz ciasta. Goście zachwycą się tym wypiekiem. Dowiedz się, jak zrobić idealne brownie z malinami.
  • Przepis na brownie z kaszy jaglanej

    Brownie, czyli mocno czekoladowe ciasto o niskiej, ale wilgotnej i zwartej strukturze, to znakomity pomysł na domowe wypieki, który świetnie sprawdzi się w każdym domu! Zaletą brownie, dzięki któremu to ciasto podbiło cały świat, jest szybkość przygotowania - wystarczy parę chwil, by cieszyć się wyśmienitym smakiem brownie. Tym razem mamy dla was przepis na nietypowe brownie - bo zrobione z kaszą jaglaną, która nada ciastu nie tylko ciekawej struktury i smaku, ale przede wszystkim sprawi, że ciasto będzie o wiele zdrowsze niż zazwyczaj! Poznajcie nasz przepis na brownie z kaszy jaglanej!
  • Przepis na brownie z czerwoną fasolą

    Brownie to pyszny sposób na domowe wypieki, który świetnie sprawdza się na każdą okazję! Niewysokie, mocno czekoladowe ciasto, charakterystycznie zwarte i lekko wilgotne - to wyborne ciasto, które smakuje zawsze! Tym razem mamy dla was przepis na nietypową wersję brownie - oto brownie z czerwonej fasoli, które ma szansę stać się prawdziwym hitem! Zobaczcie, jak łatwo je zrobić - przepis jest banalnie prosty!
  • Przepis na bezglutenowe brownie

    Brownie podbiło cały świat nie tylko swoim wyrazistym, mocno czekoladowym smakiem, ale przede wszystkim prostotą wykonania i charakterystycznym wyglądem i konsystencją. To niskie, zwarte i wilgotne ciasto świetnie sprawdza się nie tylko od święta, ale przede wszystkim na co dzień! Jeśli jesteście na diecie bezglutenowej, nie musicie rezygnować z ulubionego smaku czekoladowego brownie! Poznajcie nasz przepis na bezglutenowe brownie - jest niemalże identyczne!
  • Ciasto "Murzynek"

    W naszej kolekcji nie mogło zabraknąć klasycznego "Murzynka" polanego czekoladą. Taka niespodzianka na stole zawsze wzbudza uśmiech wśród domowników, zwłaszcza tych najmłodszych:) Przygotowanie: 1. Roztapiamy margarynę i rozpuszczamy w niej cukier. 2. Dodajemy cukier waniliowy, kakao i wodę powoli doprowadzamy do wrzenia, następnie studzimy. 3. Rozdzielamy żółtka od białek z tych drugich ubijamy sztywną pianę. 4. Do ostudzonej masy kakaowej stale mieszając dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka i bakalie. Następnie delikatnie łączymy całość z pianą z białek. 5. Wlewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do rozgrzanego na 180C piekarnika na 55 minut, studzimy przy uchylonych drzwiczkach. 5. Polewamy roztopioną czekoladą i gotowe!
  • Zmysłowe smaki: Brownie z masłem orzechowym

    Pyszne, mocno czekoladowe ciasto z nutą masła orzechowego to smakołyk, któremu nie oprze się nikt! Koniecznie wypróbujcie nasz przepis. Brownie z masłem orzechowym - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!