biała kiełbasa

Artykuły - Biała kiełbasa (2)

Filmy - Biała kiełbasa (7)

  • Biała kiełbasa prosto z pieca

    Składniki: • 3 kiełbasy • 2 Jabłka • 1/3 pęczka majeranku • 200 g szalotki Sos chrzanowy: • 3 łyżki jogurtu greckiego • łyżeczka chrzanu • skórka z cytryny • sól pieprz Przygotowanie sosu: Mieszamy wszystkie składniki razem i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Sposób przygotowania dania: Kroimy jabłka, cebulę i mieszamy z majerankiem, nakłuwamy kiełbaski wykałaczką i układamy na cebuli i jabłkach w brytfance. Pieczemy w temp. 200 stopni 30 min. Smacznego!
  • "Ewa Gotuje", odcinek 359

    Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie świąt Wielkiej Nocy bez białej kiełbasy oraz jajek. Podobnie jest z mazurkiem, o którym śmiało można powiedzieć, że jest jednym z najczęściej wypiekanych, wielkanocnych ciast. A ponieważ mazurki robiła już wielokrotnie, postanowiła przygotować wytrawną tartę w stylu tego ciasta – z wędliną i gotowanym jajem. Wielkanoc to również czas na wszelkiego rodzaju szynki oraz pieczenie – najczęściej z mięsa wieprzowego, rzadziej z wołowego. Aby było nieco inaczej Ewa, wstawi do piecyka pierś indyka, nadziewaną suszonymi morelami oraz orzechami włoskimi. Na deser przyrządzi jaja sadzone! Tak – to nie pomyłka, tyle tylko, że będą na słodko, bowiem autorka programu upiecze bezy do złudzenia przypominające jajka z patelni.
  • Biała kiełbasa. Co można z niej zrobić?

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan podpowiedział, jak przygotować białą kiełbasę w nowoczesnym wydaniu. W jego menu znalazły się: kotlety z białej kiełbasy, kruszonka i sos. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Wielkanocna biała kiełbasa zapiekana

    Wielkanocny obiad wielu Polakom nieodłącznie kojarzy się z białą kiełbasą zapiekaną z cebulą. Dzięki prostej modyfikacji i dodatkowi białego wina możesz urozmaicić tę tradycyjną potrawę. Białe wino nada charakterystycznego posmaku tradycyjnej zapiekanej wielkanocnej kiełbasie i doskonale skomponuje się ze smakiem cebuli.