soczewica

Artykuły - Soczewica (37)

Filmy - Soczewica (6)

  • Gulasz jarzynowy i zupa z soczewicy, czyli gotowanie z Agnieszką Maciąg

    W tym roku ukazała się reedycja książki kucharskiej Agnieszki Maciąg "Smak życia". Dlaczego zdecydowała się na jej odświeżenie? W kuchni "Dzień Dobry TVN" modelka przygotowała kilka przepisów na zdrowe, smaczne i rozgrzewające dania. Na stole pojawiły się takie potrawy, jak: gulasz jarzynowy, zupa z czerwonej soczewicy z jarmużem i pomidorami, kasza jaglana z cynamonem i rodzynkami oraz domowe ciastka na chłodne dni. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Przepis na rozgrzewającą zupę z soczewicy

    Soczewica, choć bez problemu można ją dostać w niemal każdym sklepie, jest ciągle jedynie okazjonalnym dodatkiem na polskich stołach. A szkoda! Można z niej przygotować choćby przepyszną zupę, która znakomicie sprawdzi się na jesienne i zimowe chłody! Rozgrzewająca zupa z soczewicy to również doskonale sycący posiłek, który przyrządzicie w parę chwil! Poznajcie nasz przepis!
  • Rozgrzewające zupy na pierwsze jesienne chłody. Przepisy Darii Ładochy

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" rozgrzewające zupy. Na stole pojawiły się: imbirowo- paprykowa zupa z soczewicą, korzenny krem z pieczonych buraków oraz rozgrzewający bulion z makaronem ryżowym i sezamem. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Przepis na pasztet z soczewicy

    Wegetariański pasztet z soczewicy to całkowite zaprzeczenie mitów o tym, jak niesmaczna jest kuchnia wegetariańska. Soczysta marchewka, odrobina sycącej kaszy jaglanej, otręby, mnóstwo soczewicy i ciecierzycy w bulionie warzywnym - z paru składników zrobicie wyborny pasztet, który zachwyci was swoim smakiem, kruchością i fakturą. Przygotowanie go trwa dosłownie parę chwil! Zobaczcie, to dziecinnie proste!