pieczenie

Artykuły - Pieczenie (282)

Filmy - Pieczenie (23)

  • Najlepszy przepis na pieczonego indyka

    Mięso z indyka to jedno z najdelikatniejszych rodzajów, które doskonale nadają się do przygotowywania pysznych pieczeni. Znakomicie sprawdzą się na obiad dla wszystkich - również dla najmłodszych! Przepis na pieczonego indyka to łatwy i stosunkowo tani sposób na potrawkę mięsną o smaku, który zachwyci każdego - odpowiednia marynata nada całości niesamowitego aromatu!
  • Przepis na pieczone warzywa z rozmarynem

    Przepis na pieczone warzywa z rozmarynem to doskonały sposób na przygotowanie warzyw w zdrowy, ale przepyszny sposób. Odrobina rozmarynu nada całości doskonałego aromatu, który również wyostrzy smak samych warzyw. Tak upieczone warzywa z powodzeniem mogą zastąpić tłuste ziemniaczki, które przygotowujemy do dań głównych! Wystarczy parę chwil w piekarniku - i gotowe!
  • Szybka przekąska - awokado z ciecierzycą

    Przepis na awokado z ciecierzycą to bardzo prosty, ale efektowny sposób na przygotowanie wykwintnego posiłku! Połączenie dojrzałego awokado z pastą sezamową, a wszystko podane z sosem na bazie ciecierzycy - to przekąska, która nie tylko przepięknie wygląda, ale i doskonale smakuje, przede wszystkim zaś jest bardzo zdrowa! Przygotujecie ją dosłownie w parę chwil!
  • Przepis na pasztet z soczewicy

    Wegetariański pasztet z soczewicy to całkowite zaprzeczenie mitów o tym, jak niesmaczna jest kuchnia wegetariańska. Soczysta marchewka, odrobina sycącej kaszy jaglanej, otręby, mnóstwo soczewicy i ciecierzycy w bulionie warzywnym - z paru składników zrobicie wyborny pasztet, który zachwyci was swoim smakiem, kruchością i fakturą. Przygotowanie go trwa dosłownie parę chwil! Zobaczcie, to dziecinnie proste!