pieczeń

Artykuły - Pieczeń (50)

Filmy - Pieczeń (5)

  • Przepis na przepyszną pieczeń z dzika

    Dziczyzna cieszy się coraz większą popularnością w naszym kraju. Kiedyś przysmak myśliwych, dziś dziczyznę można bez problemu kupić. To mocno zwarte, aromatyczne mięso, które świetnie nadaje się do przyrządzania wykwintnej, obiadowej pieczeni! Przygotowaliśmy dla was przepis na wyborną pieczeń z szynki z dzika, którą wcześniej delikatnie nasączyliśmy czerwonym winem - zrobiona w ten sposób nabierze niesamowitego smaku! Pamiętajcie, by kupować dziczyznę jedynie w pewnych, sprawdzonych miejscach, a samo mięso powinno zostać przebadane przez weterynarza!
  • Pieczona szynka - jak zrobić domową pieczeń z jajkiem?

    Wieprzowa szynka idealnie nadaje się do przyrządzania klasyczych pieczeni, które świetnie sprawdzą się na wykwintny, ale prosty w przygotowaniu obiad! Zwarte mięso, zamarynowane wcześniej w miodzie i musztardzie francuskiej, nadziane po całym dniu marynowania gotowanymi na twardo jajkami - to danie, które nie tylko znakomicie wygląda, ale i fantastycznie smakuje! Zobaczcie, jak zrobić pieczoną szynkę z jajkiem - to naprawdę proste!
  • Przepis na schab sztygarski - jak go zrobić w domu?

    Przepis na schab po sztygarsku tylko z pozoru wydaje się wymagający i trudny w przyrządzeniu. Tak naprawdę w kilka chwil można przygotować wyborną roladę ze schabu, która nie tylko świetnie smakuje, ale też znakomicie wygląda! Mocny, zwarty schab nadziany śląską kiełbasą, delikatnie podsmażony, a potem upieczony z bulionem i odrobiną aromatycznych przypraw - to kapitalny sposób na tradycyjny obiad, który posmakuje każdemu!
  • Pyszna pieczeń z czosnkiem - banalny przepis

    Przepis na pieczeń z czosnkiem to jedna z tych obiadowych propozycji, które zajmują trochę czasu, ale efekt jest zniewalający! Wieprzowa szynka czy łopatka świetnie nadają się na przygotowanie przepysznej pieczeni - u nas lekko pikantna wersja z czosnkiem, odrobiną miodu i sosem sojowym, a wszystko zapieczone z odrobiną aromatycznych ziół i przypraw! Przepis na pieczeń z czosnkiem jest czasochłonny, ale naprawdę warto. Co ciekawe, z przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet największy kuchenny laik. Zobaczcie nasz poradnik!