ABC sushi

Filmy - ABC sushi (4)

  • Sushi tak samo kaloryczne jak hamburger?

    Jakich składników używa się do wyrobu sushi? I czy to zdrowa potrawa? Zobaczcie koniecznie ten materiał, a będziecie bardzo zaskoczeni (Dzień Dobry TVN/x-news).
  • ABC sushi: Uramaki

    Uramaki to rodzaj sushi, w którym ryż znajduje się na zewnątrz wodorostów nori. Często obtoczony jest w sezamie. Zobaczcie, jak je przyrządzić.
  • ABC sushi: Hosomaki

    Hosomaki to rodzaj sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki surowych ryb i warzyw zawijane są w płat nori, tworząc cienkie jednoskładnikowe rolki.
  • ABC sushi: Futomaki

    Futomaki - ich nazwa pochodzi od przymiotnika futoi oznaczającego: gruby, tłusty; są to grube rolki z minimum 4 składnikami. Jak je przygotować? Zobaczcie mistrza, Piotra Skowyrę.